Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο Elon Musk θέλει να τετραπλασιάσει τους χρήστες του Twitter ως το 2028

*
Μια από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις της τεχνολογικής επικαιρότητας είναι πως θα αλλάξει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Twitter, τώρα που πλέον την έχει εξαγοράσει ο Elon Musk. Η συμφωνία δεν έχει γίνει επίσημη ακόμη βέβαια, αλλά ο Musk θέλησε να δώσει ένα προσχέδιο για το όραμά του σχετικά με την πλατφόρμα στους επενδυτές, προκειμένου να εξασφαλίσει το κεφάλαιο που χρειάζεται. Οι New York Times μπόρεσαν να αποσπάσουν ένα αντίγραφο μιας πρότασης του Musk προς τους επενδυτές που μας δίνει μια ιδέα για τις τεράστιες βλέψεις που έχει ο νέος ιδιοκτήτης για την εταιρεία του.

Για αρχή, ο Elon Musk στοχεύει να αυξήσει τους χρήστες του Twitter από 217 εκατομμύρια που είχε στο τέλος του 2021 σε σχεδόν 600 εκατομμύρια το 2025 και 931 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2028. Ο ιδιοκτήτης των Tesla και SpaceX θέλει επίσης να έχει μέχρι αυτή την ημερομηνία, 104 εκατομμύρια επι πληρωμή συνδρομητές σε ένα προϊόν που αναφέρεται ως “Χ”. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι προϊόν θα είναι το “Χ”, αλλά γνωρίζουμε πως ο Musk έχει αφήσει υπαινιγμούς πως θέλει να έχει μια επι πληρωμή υπηρεσία που θα απαλλάσσει τους χρήστες από τις διαφημίσεις.


Η πρόταση που διέρρευσε περιέχει και πολύ φιλόδοξα σχέδια για έσοδα. Ο Musk πιστεύει πως το Twitter μπορεί να πενταπλασιάσει το ετήσιο εισόδημά του στα $26,4 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2028. Το 2021 το Twitter είχε σχεδόν $5 δισεκατομμύρια σε έσοδα. Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος θέλει να διαφοροποιήσει τον τρόπο με τον οποίο το Twitter βγάζει χρήματα. Αυτή τη στιγμή, περίπου το 90% των εσόδων του Twitter προέρχεται από τις διαφημίσεις. Ο Musk σκοπεύει να χαμηλώσει αυτό το ποσοστό σε 45% μέχρι το 2028. Η πρόβλεψή του περιλαμβάνει $12 δισεκατομμύρια σε έσοδα από διαφημίσεις και $10 δισεκατομμύρια σε έσοδα από συνδρομές.

Ο νέος ιδιοκτήτης προέβλεψε πως μέχρι το 2025, η υπηρεσία Twitter Blue θα έχει 69 εκατομμύρια χρήστες και 159 εκατομμύρια μέχρι το 2028. Το Twitter Blue είναι μια υπηρεσία που κοστίζει $3 ανά μήνα και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021 στην Αμερική. Προσφέρει αφαίρεση διαφημίσεων από τα άρθρα, την ικανότητα να αναιρεθεί η αποστολή ενός tweet και άλλες βολικές δυνατότητες.

Τέλος, ο Elon Musk θέλει το Twitter να επενδύσει και στον χώρο των πληρωμών. Θέλει η εταιρεία να έχει ένα εισόδημα $15 δισεκατομμυρίων από επιχείρηση πληρωμών μέχρι το 2023, με το νούμερο να αυξάνεται στα $1.3 δισεκατομμύρια μέχρι το 2028. Αυτή την στιγμή, το Twitter προσφέρει πολύ περιορισμένες υπηρεσίες για αγορές μέσω της πλατφόρμας, πράγμα που δεν πρέπει να έχει έντονο στίγμα στα ετήσια έσοδα της εταιρείας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*